Obavy z léčby lékem duphaston 10mg

Dobrý den, paní doktorka, chtěla bych se zeptat zda je vhodné užívat náhrady progesteronu konkrétně duphaston 10mg? Ma gynekolozka se domnívá, ze mám sníženou funkci žlutého tělíska. Menstruaci jsem měla zpožděnou o více než 14 dni teď s léky ji mám co 35 dni. Užívám 5 dni 2 tablety denně. Mám 20 let a mám strach jestli tato léčba nenese zdravotní rizika nádorové ho onemocnění nebo problému s otěhotněním.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Barboro, spektrum potenciálních rizik dlouhodobého užívání Duphastonu se neliší od rizika jiných přípravků hormonální antikoncepce. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: