Obavy z průjmu

Již čtvrtý den mám bolesti podbřišku (střev) nucení častěji na velkou. Ta bolest je taková lehčí a někdy jako i pálivá. Nevíte co to může být? Naše kolegyně v práci má již třetí týden průjem a také bolesti břicha. Já průjem zatím nemám, ale dost často chodím na velkou a ty bolesti právě a nucení na velkou a občasná bolest v kříži. Nemůžeme jí donutit k lékaři a tak nevíme co roznáší. Beru preventivně probiotika, ale zatím je mi stejně. Nevíte oč se může jednat? A jak postupovat případně čím si pomoci. Nechce se mi zase brát atb, ale mám strach o co může jít. Děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Lucie, pokud byste se nakazila, velmi pravděpodobně by průjmovité onemocnění již propuklo! Uvedené příznaky nevypovídají o ničem závažném- může se jednat o infekci močových cest či stav po nějaké dietní chybě- to se takhle na dálku nedá spolehlivě určit. Antibiotika se na průjem nedávají, naopak jsou prakticky vždy kontraindikována ! Pokud trpíte stále uvedenými obtížemi, navštivte svého praktického lékaře, který provede klinické vyšetření a vyšetření moče. Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: