Obavy z těhotenství

Dobrý večer. Antikoncepci užívám již 7 let. Posledním rokem užívám antikoncepci Dienille. Tabletky jsem vždy užívala pravidelně a vždy téměř na hodinu se každý měsíc dostavila menstruace. Minulý měsíc jsem však užívání dvakrát zanedbala a to z důvodu velkého ps. vypětí, mnoha starostí atp. 2x jsem zapomněla tabletku užít a to ve druhém týdnu (zapomenutou jsem užila ihned s tou další, takže jsem užila dvě najednou) a to samé se mi stalo ve třetím týdnu téměř na konci plata a udělala jsem opět to samé a užila dvě tablety najednou. Jen mi nedošlo, že pokud je zapomenutá tableta ve třetím týdnu, měla bych zvolit jiný ze dvou postupů, což mi v tu chvíli nedošlo. Styk jsem s partnerem celé tři týdny, kdy jsem antikoncepci brala neměla. Ovšem po dobrání plata, kdy nastala 7mi denní pauza jsme spolu spali celkem třikrát přičemž 2x přítel ejakuloval do mne. Nijak zvlášť mi nedošlo, že jsem zřejmě udělala velkou chybu. Menstruace se měla dostavit již před 3mi dny a stále nic. Mám velké obavy, že jsem těhotná. Sem tam mne bolí v podbřišku víc nic. Prosím poraďte. Děkuji předem mnohokrát.

Odpověď odborníka:

Pokud se menses nedostavila v 7 denní pauze rozhodně si udělejte gravitest, který je positivní již kolem 6 dne po případné koncepci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: