Obavy z užívání antikoncepce

Užívám hormonální antikoncepci teprve 4. měsíc, ale když se tak zpětně zamyslím, tak většina zdravotních obtíží trvá tak stejně dlouho. První měsíc mě hodně moc často bolela hlava, dalo by se říct skoro každý den, byla jsem hodně moc unavená, jsem doma na mateřské se synem, kterému budou 3 roky, takže to šlo si i přes den na chvilku lehnout. Teď jsou bolesti hlavy méně časté, ale před týdnem mě dopoledne bolelo lýtko levé nohy, potom za dva dny v tříslech a kyčli a bolest šla do nohy, to trvalo asi dva dny, poté se zlepšilo, jednalo se o bolest při pohybu, v noci a v klidu to bylo v pořádku. Otok nohy nemám. U lékaře jsem nebyla, protože to přešlo, i když slabou občasnou bolest cítím pořád. Je mi 37 let, nekouřím, ale matka mi zemřela ve 42 letech na mozkovou mrtvici, její matka na to samé ve věku 55 let. Nevím, zda mám jít k lékaři, bolesti momentálně nejsou nijak silné a řekla bych, že pokaždé někde jinde a nevím jak moc mohou být psychické a navíc jsem sama se 4 dětma, bez rodičů a příbuzných, což je hodně moc psychicky náročné. Navíc přítel, kvůli kterému jsem začala antikoncepci brát, mě opustil. Prosím poraďte, jestli mám jít k lékaři. Jinak jsem rozhodnutá antikoncepci vysadit, ale beru teprve 4. pilulku z platíčka. Předem děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Když vás přítel opustil je antikoncepce přeci zbytečná,jinak s vaší anamnesou bych se poradil s lékařem o tělísku,který by bylo pro vás vhodnější a bez risika příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: