Občasná bolest břicha, průjem, nadýmání

Dobrý den, prosila bych o radu, dříve než budu absolvovat nepříjemné vyšetření jako kolonoskopie a fibroskopie. Před dvěma měsíci jsem dostala slabý průjem a na pohmat mě pobolívalo břicho vedle pupku, po pár dnech přestalo. A nyní mě začalo pobolívat pod levým žebrem a sem tam i u toho pupku. Když sedím, tak ta bolest občas vystřelí a když se narovnám, tak to přestane. Dále mám řídkou stolici. Po pár dnech mě začal bolet i žaludek (jako bych měla vředy, ale to je myslím z nervů, jelikož to se po pár dnech zlepšilo). Výtěry i krev mám vpořádku. Z gynekologického hlediska taky ok. Dost jsem si toho přečetla zde a došla jsem k závěru, že by to mohlo být od páteře,jelikož mám skoliozu, ale zase co ten průjem. Děkuji moc za radu. Přikládám foto z odběru krve.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Lenko, suverénní metodou zobrazující stav horní a dolní části zažívací trubice je endoskopie, doplněná histologickým vyšetřením odebraných vzorků sliznice. Tzv. bolesti od páteře mohou samozřejmě imitovat jiné příčiny bolestí, ale např. souvislost mezi skoliózou a průjmem je nepravděpodobná. Vaše výsledky laboratorních vyšetření jsou v pořádku a nenaznačují žádnou závažnou změnu zdravotního stavu. Pokud se bolesti břicha a průjem nezmírní či nevymizejí při změně stravy, doporučuji Vám podstoupit zmíněná endoskopická vyšetření, popřípadě ultrazvukové vyšetření břicha. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: