Občasná bolest pod levým žebrem

Dobrý den . Jsem 4 rokem po strumektomii, přibližně dva roky mě trápí občasná bolest pod levým žebrem , minulý rok jsem podstoupila gastroskopii kde mi pan doktor zjistil jenom slabý prožek zánětu , nasazen Ortanol a dieta , po odstranění štitné žlázy také užívám Euthyrox 150 a to 1 tabletku ráno.Na sonu břicha jsem byla cca před třemi lety a vše bylo v pořádku. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, osobně se domnívám, že souvislost s provedenou strumektomií je velmi málo pravděpodobná. V oblasti levého podžebří se nachází např. i slinivka, či slezina. Nicméně pokud je bolest jen občasná a ne nějak intenzivní, nemáte žádné jiné obtíže, nebo změny v krevním obrazu, jiných laboratorních parametrech nebo krev ve stolici, nepředpokládala bych závažnější problém. Příčina takovéto bolesti může spočívat např. i v páteři. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: