Občasná bolest v levém nadbříšku

Dobrý den, mám dotaz. Občas se mi stane hlavně při sezení s nataženýma nohama(např. vaně) ,že se chci např. natáhnout před sebe pro mýdlo a v levém nadbříšku jakoby přeskočil např.sval("mám pocit jakoby se přehodily vnitř. orgány") a je to bolestivé. když se hodně narovnám tak bolest ustává. Mám nadváhu.Většinou to brzy odezní ale už mi bolest trvala i delší dobu(několik dní).Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nezmiňujete se o délce potíží, bolestech v klidu a pohybu a o případných změnách stolice. Každá bolest na břiše a v břiše vyžaduje pečlivé chirurgické vyšetření a zhodnocení stavu, také vyšetření další jako je diagnostický ultrazvuk a ve vašem případě se jistě zváží i provedení vyšetření tlustéhoi střeva kolonoskopicky nebo náplní tlustéhoi střeva - irrigografie. K tomu všemu patří potřebné laboratorní vyšetření, vzorky krve a moče. Tedy vyšetření chirurgické, murologické a jistě i gynekologické. Vyšetření je na místě a nebylo by dobře tato vyšetření odkládat. Podle výsledků potom léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Pozor na paracetamol aneb I běžně dostupné léky mohou poškodit játra
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Myslete na svoji štítnou žlázu. Aspoň jeden týden v roce!
Články: Myslete na svoji štítnou žlázu. Aspoň jeden týden v roce!
Když je rozladěný a špatně...
Ženská ejakulace
Články: Ženská ejakulace
Ženskou ejakulaci neboli...
Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Články: Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Exotická jídla na dovolené...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: