Občasné krvácení po šestinedělí

Dobrý den, jsem teď 2,5 měsíce po spontánním porodu (šlo o překotný porod, již druhé dítě). Porodní poranění bylo minimální, šestinedělí probíhalo normálně, očistky přestaly těsně před koncem šestinedělí. Další týden jsem dva dny mírně krvácela (nikdy ne celý den), 14 dní na to znovu - opět jen dva dny a nyní opět malinko krvácím už druhý den. Miminko plně kojím. Při kontrole po šestinedělí ošetřující gynekolog neshledal žádný problém, nicméně toto mi nevysvětlil. Je tento jev častý?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Předpokládám, že stěr z čípku děložního na tzv. onkologickou cytologii je u Vás v pořádku. Pak je na ultrazvuku důležité vyloučit zbytky placenty a plodových blan uvnitř dutiny děložní. To lze zjistit pomocí ultrazvuku. Pokud toto vše bude v pořádku a vy sama nemáte teploty ani jiné bolesti, není důvod se znepokojovat.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova choroba
Články: Crohnova choroba
Z hlediska vývoje medicíny...
Krev v moči? Nikdy nejde o banalitu!
Články: Krev v moči? Nikdy nejde o banalitu!
Že vůbec nevíte, jakou...
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Klíšťová encefalitida: Česko vede v počtu nemocných
Články: Klíšťová encefalitida: Česko vede v počtu nemocných
Onemocnění klíšťovou...
16 potravin, které chrání srdce
Články: 16 potravin, které chrání srdce
Zdravý životní styl působí...
Po bypassu nemusíte abstinovat
Články: Po bypassu nemusíte abstinovat
Mnozí kuřáci se po operační...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: