Občasné podráždění konečníku

Mám intimní dotaz se kterým se stydím jít za doktorem. Občas mám na toaletním papíře trošku krve, cítím že mám konečník podrážděný ( zřejmě toaletním papírem).Doporučila byste mi nějaký přípravek na zklidnění a zbavení se problému? Zvažuji masti jako FAKTU,DOXIPROCT,DOBEXIL,CALCIUM PANTOTHENICUM. Nevím která mast by byla asi nejvhodnější. Problémy nemívám moc často(pouze při častějších "návštěvách wc"), ale přes to je mívám a rád bych se stím vždy rychle vypořádal třeba tím že budu mít po ruce správnou mast, která pomůže. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Všechny léky jsou vhodné, na hemoroidy jsou vysloveně vhodné Faktu, Doxiproct, Dobexil H, Preparation H, Mastu, Spofax (staví krvácení), Procto-glyvenol, i jiné, můžete kombinovat mast s čípky. Calcium Panthotenicum zlepšuje hojení chronických ran. Podpůrná léčba je ve změně stravovacích návyků (zvýšit podíl vlákniny a tekutin), zvýšená hygiena oblasti konečníku, sedací koupele např. v odvaru z dubové kůry. Pokud potíže přetrvávají, svěřte se do péče proktologa. Jinak při výběru léku bych se řídila cenou v lékárně. Neplatí, že čím levnější lék, tím nižší účinek.

MUDr. Zuzana Kollárová
MUDr. Zuzana Kollárová

Specializace: Pracovní lékařství
Pracoviště: FN Královské Vinohrady, Klinika pracovního a cestovního lékařství, Ambulance pro nemoci z povolání

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zbytnění prostaty
Články: Zbytnění prostaty
Co bychom měli vědět o...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nesvědčí vám prudké vstávání? Zaměřte se na srdce
Články: Nesvědčí vám prudké vstávání? Zaměřte se na srdce
Kolísavý krevní tlak, který...
Aneuryzma aorty – tichý zabiják v lidském těle
Články: Aneuryzma aorty – tichý zabiják v lidském těle
Slovo aneuryzma jste mohli...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: