Občasné průjmy

Dobrýden. Ctěla bych se zeptat, mám očasné průjmy. Ale ne , že bych běhala celý den.Jdu jen jednou , max. 2x,ale zato hodně. Vyšetření střev v pořádku, i vzorek z tenkého střeva, také v pořádku.Žaludek , taky v pořádku.Na kontrolu mám jít v říjnu. Měla jsem podezření na lepek, přečetla jsem si příznaky a ty by odpívadali.Výsledky negativní.Měla jsem i padání vlasů.Padání vlasů od štítné žlázy taky nejni, též výsledky negativní. Přesto držím bezlepkovou dietu už od od poloviny ledna. Ale bohužel dnes jsem měla průjem. Před tím jsem měla si 10 ledna.Už nevím na kterého lékaře se obrátit.Nikam projistotu nechodím, jen kam musím jít.Je to velice nepříjené. Byla bych ráda, jestli nemáte na nějaké onemocnění podeření, nebo jaké vyšetření ještě podstoupit. Občas mě bolí břicho na pravé straně asi 3 palce od pupku směrem šikmo dolů,a pak ještě v boku na levé straně. Někdy se stane, že po vyprázdnění to bolí víc,ale ne pokaždé. Ještě jak mi dělali vyšetření střev, tak mi bylo řečeno, že mi nafoukl střeva aby se dostal až do tenkého střeva. To jsem posledně zapoměla napsat.Vše bylo ale v pořádku. je mi 63 let. Děkuji Eva V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte vyšetření střeva v pořádku (a není starší několika let), neočekával bych žádnou závažnou chorobu v oblasti tlustého střeva. Průjem může být způsoben i potravou, občasné bolesti počínající divertikulózou, která nemusí být na koloskopii patrná

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: