Občasný bílý výtok a svědění

Dobrý den, občas se mi stane, že mám takový smetanově bílý hustý výtok doprovázený svěděním. Vždy trvá tak 2 až 3 dny a nijak nesouvisí s pravidelným cyklem. Tvoří malé hrudky, ale během cca 2 dnů zmizí. Stalo se mi to už asi 3x zhruba s půl ročním odstupem. Když jsem ale byla na preventivní kontrole u svého gynekologa a nepověděla mu o tom, stěry byly v pořádku. Chci se zeptat, jestli se nemůže jednat o nějakou nemoc. Nevím, co s tím můžu dělat a když se to objeví, je to nepříjemné. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den při prevenci se dělají jen cytologické stěry z čípku ( prevence rakoviny) a ne mikrobiologie , proto Vám lékař řekl je vše OK - neviděl onen cyklický hrudkovitý výtok ... nejspíše se jedná o přemnožení kvasinky . s výtokem by Vás lékař měl vidět . pokud dáváte přednost samoléčbě - pomůže Rosalgin , opak výplachy , které upraví poševní ph a složení všch mikrobů , které s v pochvě normálně vyskytují .

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Články: Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Časné vedlejší účinky...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
9 kroků k odstranění klíštěte u vašeho domácího mazlíčka
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: