Objasnění dotazu

dobrý den,paní doktorko.měla jsem začátkem srpna orální styk s možná rizikovým partnerem při kterém jsem ho uspokojovala svými ústy.po čtyřech měsích po rizikovém orálním styku(začátkem prosince) se mi na těle objevila vyrážka jménem pytiriasis rosea gibert.mohla tato vyrážka nějak souviset s hiv infekcí? slyšela jsem že když se člověk nakazí hiv infekcí tak může mít jakoukoli vyrážku. Taky jsem na sobě po orálním styku zpozorovala bílej jazyk (povrch jazyka) a jazyk mě někdy pálí.nikdy dříve jsem na sobě bílej povrch jazyka a pálení jazyka nezpozorovala.může tohle souviset s hiv infekcí nebo to může být jeden z né tak často se vyskutujích příznaků hiv infekce? děkuji vám za odpověď

Odpověď odborníka:

1)K přenosu jakékoli sexuální přenosné infekce samozřejmě dojít mohlo. 2) Pityriasis rosea může někdy imitovat vyrážky ve druhém stadiu syfilis. 3) Vaše obtíže pro HIV infekci nesvědčí. Ale pokud šlo o rizikový kontakt, pak bych rozhodně doporučovala vyšetření na všechny pohlavní infekce.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x