Obnovenní kolení chrupavky?

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně obnovování kolení chrupavky. Dneska je to přesně 14 dní, po mé 3. artroskopii kolene(poprvé listopad 2011-přišroubavaný úlomek kosti a chrupavky. Červenec 2012 vynat šroub). Od září koleno opět bolelo, takže jsem musela podstoupit další artroskopii. S výsledkem- Odlomená chrupavka. Tu mi odstranili, protože prý už pod tím se obnovovala nová. Od té operace se to vše zlepšovalo, avšak poslední asi 4 dny to opět celkem cítím... Takže jsem se opět vrátila k berlím, abych to nezatěžovala.. Je normální bolest při obnově chrupavky? Není možné, že by se ta chrupavka znovu odlomila- třeba že koleno ji nechce přijmout..? A co kdyžtak s tím dál? Je mi 15 let, takže asi nějaké řešení to mít musí. Předem děkuji za odpověď. katka

Odpověď odborníka:

Současný nález může být jen reakci kloubní výstelky, chrupavky na větší zátěž. Defekt v kloubní výstelce by měl být již přestaven, zahlazen. Jistě bude na místě ortopedické vyšetření, v případě přetrvávání potíží vyšetření kolena pomocí magnetické rezonance a dle nálezu na MR a vyšetření další postup. Odlehčení berlemi při potížích je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: