Obrácený zkus - fixní rovnátka

Dobrý den, chtěl bych poradit ohledně obráceného skusu v dolní části čelisti. Zajímalo by mě, jestli je nutné nosit fixní rovnátka v dolní i horní čelisti. A pokud bych je neměl, hrozí mi nějaký zdravotní problém? A jaká je cena? Nosil jsem snímací rovnátka v horní čelisti po dobu 2 let. Děkuji. Dominik

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Záleží na tom, zda je obrácený skus skeletálního nebo odontogenního původu, léčba se může lišit. Doporučuji obrátit se na jednoho z těchto odborníků: Ivo Marek (Břeclav), Vladimír Filipi (Brno), Ondřej Suchý, Josef Kučera (Praha). S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: