Obrat plodu zevnim hmaty

DObry den, jsem ve 34.tt. Ve 32.tt bylo mimi koncem panevnim. Zvazuji zkusit obrat plodu zevnimi hmaty. Jaka jtrou rizika a zda by jste tento vykon doporucil?

Odpověď odborníka:

dobrý den, obrat plodu lze za určitých podmínek. Plod musí být akorát velký, dostatek plodové vody a musí to provádět zkušený lékař pod UZ kontrolou. Určitě je lepší plod otočit než plánovat císařský řez. Rizika jsou odtok plodové vody, tvrdnutí dělohy až předčasný porod, plod se může otočit zpět na konec pánevní.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: