Obratel th2

Dobrý den, včera jsem absolvoval vstupní prohlídku k AČR, na rentgenovém snímku mě našli na páteři th2-rozdvojivý oblouk, pote to pan doktor ortoped zkoumal a na snimku nic nenašel tak sem musel jít ještě na CT a budu čekat jak to dopadne prý mě za tyden zavoljaí , jen sem chtěl dodat že sem v životě neměl problemy se zády nic mě nebolelo a ani nic nepocituji,otec to zkoušel nahmatat a nic , mám sportovní postavu jinak záda mám v pořádku v ose bez žádných problemu, může to být problem kuli kteremu mě nepustí dal nebo se to nějak rozděluje podle stupňu zavažnosti ?děkuji moc Borovy

Odpověď odborníka:

Dobry den, rozštěp oblouku může postihnout kterýkoli obratel páteře, v případě obratle Th2 by se jednalo o poměrně raritní nález. Pokud jste doposud neměl žádné obtíže, je velmi pravděpodobné, že se spíše o rozštěp oblouku nebude jednat, obecně je oblast horní hrudní páteře na rentgenu hůře přehledná. Pokud by však vyšetření CT rozštěp prokázalo, bylo by vhodné doplnit MRI vyšetření a zhodnotit na něm stav míchy a vazivových struktur páteře. Pokud CT nález neprokáže, nebo se bude jednat pouze o rozštěp oblouku bez dalšího postižení páteře (tyto varianty se jeví jako pravděpodobné), nemělo by to na přijetí k AČR mít žádný vliv.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: