Obrízka

Dobry vecer pani doktorko, doufam, ze pisi spravne na vasi adresu, co se tyka meho problemu :-). Minuly mesic jsem podstoupil obrizku. Pan doktor mi ji provedl, ale pouze castecnou. Po veskere peci se mi v dolni casti pod zaludem (omlouvam se za vyraz, ktery jsem jiz pouzil) vytvorila pomerne velka jizva a taktez mi prijde, ze velka cast te kuze zustala. Jizva boli pri milovani s pritelkyni,mel jsem ho uz i opruzely. Ja stale trvam na dalsim zakroku,aby mi byla poskytnuta obrizka,kde bude vetsi cast odebrana. Myslite, ze muj problem by muj doktor mohl povazovat za vazny a operace mi by byla poskytnuta? Jinak co se jizev tyka, mam spatne hojeni. Jizvy tvrdnou jsou nehezke a boli. Zkousel jsem contraktubex, calcium. Nic z toho mi nepomohlo. Dekuji za vasi radu. Roman B.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Romane. Citlivá jizva měsíc po operaci není nezvyklým jevem - kůže se v místě jizvy ještě reparuje, proto je citlivější. Plastičtí chirurgové doporučují na hezké hojení chirurgických jizev B-panthene krém - je volně prodejný v lékárnách, stojí kolem cca 80 -100 Kč. Nejlepších výsledků je ale dosaženo při každodenním užívání hned po vytažení stehů. Stran nespokojenosti s výsledkem operace - doporučuji navštívit Vašeho urologa. Rozhodně by jste neměl mít po zákroku potíže s otékáním či opruzováním žaludu.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: