Obrna lícního nervu

Dobrý den, mám již týden obrnu lícního nervu, docela se to zlepšuje. Chtěl bych se zeptat, jestli si mohu dát vychlazené pivo, obsahuje vitamín B, ale nevím, zda-li není problém že je vychlazené, prášky již neberu, jen B komplex. Dále se chci zeptat, jestli mohu sportovat, ,například běhat, třeba i s kuklou, aby nerv neprochladl a nebyl ofouknut v tomto počasí. Děkuji za odpověď. S pozdravem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Postižení lícního nervu vyžaduje někdy poměrně dlouhou léčbu. Je dobré tvář držet spíše v teple hl mimo proud studeného vzduchu. Z léků i někdy po určitou dobu je dobré někdy dávat i kortikoidy, lék zlepšující prokrvení nervu, mírnící otok, podpůrně i vitamíny. Napití vychlazeného piva by nemělo vadit, při běhání s nějakým chráněním tváře by také něměl by problém, ale do úpravy je dobré přeci jen aktivity poněkud utlumit. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: