Obrna lícního nervu

Dobrý den, chci se zeptat, od narození mám obrnu levé strany tzv. moebiuv syndrom. V dětství jsem si prošel mnoha pokusy, podle mě to byly pokusy. Ti lékaři, co mne léčili, asi navěděli, co prožívám - elektrické šoky do celé tváře, no strašné. Ale o co mi teď jde, když jsem dospělý, potřebuji se vás zeptat, jestli se s tím dá něco dělat. Navštívil jsem neurologa v Praze, mudr. Jaroslav Nushart, a prostě mi řekl, že chirurgickou operaci nedoporučuje. Tak chci vědět, jestli můžete nějak pomoci. Mám s tím problémy při komunikacii s lidmi, s kým mluvím, každý se mě zeptá, jestli mě bolí zub. Budu velmi rád, když odpovíte na můj problém. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Moebiův syndrom je relativně vzácné, geneticky podmíněné postižení, které je mimo jiné provázené oboustrannou obrnou lícního nervu. Prognóza obrny je v tomto případě dána prognózou samotného onemocnění. V léčbě se využívá zejména fyzioterapie a rehabilitačních metod včetně reflexních. Pokud Vám Váš neurolog neurochirurgický výkon nedoporučuje, nemáte důvod mu nevěřit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: