Obsedantně kompulzivní a panická porucha

Dobrý den, trpěla jsem/trpím obsedantně kompulzivní a panickou poruchou. Po vysazení antidepresiv se nemoci vrátili ani ne po roce a v horší míře. Poslední dobou se mi však občas stává znepokojivá věc. Těsně před usnutím ve fázi bdění se my hlavou hrozně rychle honí myšlenky takřka na cokoliv od věcí (např.kolo, bonbón) až po věci na které jsem myslela před spaním. Myšlenky zcela vnímám a buď se proberu a bojím se zda se ze mě nestává blázen a nebo do minuty usínám. Prosím poraďte mi zda to nemůže být nějaká vážnější porucha? OCD a panická porucha je u mě nejvíce ze strachu ze zbláznění a tyhle občasné jevy mě znepokují ještě více. Jsem v neustálém stresu a napětí a všeho se bojím. Na psychiatrii jsem již objednaná. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Michaelo, OCD je bohužel jedna z nejzávažnějších neurotických poruch a léčba je tady velmi svízelná. Většinou podobně jako např. cukrovka lidi provází celý život stejně jako i psychiatrická léčba, která vám může ulevit. Po vysazení medikace je pravděpodobnost relapsu častější než třeba u depresí nebo jiných chorob. S pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: