Obsesní myšlenky

Dobrý den, asi už rok trpím obsesivní myšlenky. V létě jsem je měla asi nejhorší, že jsem se bála bejt vůbec s lidma, co jsem měla ráda, že bych jim nějak ublížila. Napadaly mě hrozné myšlenky, co bych nikdy nechtěla udělat. Teďka se to trošku lepší, ale furt mě to trápí. Každý den se mi vyskytne nějaká myšlenka, už jsem kvůli tomu probrečela. Hrozné, že mě takový myšlenky vůbec napadají. Chodím k psycholožce, už jsem tam byla na 4 sezení. Paní doktorka hledá příčinu, odkud by mohly myšlenky pocházet, ale nemůžeme příčinu najít. Říkala, že bychom mohly zkusit hypnózu, ale toho se docela bojím a taky říkala, že jestli se to nezlepší, tak přistoupíme na léky. Těch se taky bojím, aby se mi to nezhoršilo. Prosím poraďte mi, co by bylo pro mě vhodné. Je mi teprv 17 let. Děkuji K.

Odpověď odborníka:

Vážená, milá a nešťastná slečno Kety, je mi líto, že se trápíte a myslím – když už to tak dlouho trvá – že léky by byly asi nejvhodnější. Nebojte se jich, NEJSOU NÁVYKOVÉ! Před nedávnem jsem zodpovídal prakticky stejný dotaz a moji odpověď i s povzbuzeními od dalších, co se trápili, najdete na adrese: http://psychologie.cz/pribehy-ctenaru/strach-ze-nekomu-ublizim-vasi-uzkost-okamzite-reste-s-odbornikem/ Jestli Vám mám radit, ať Vás paní psycholožka (která léky nemůže předepisovat) co nejrychleji nasměruje do psychiatrické ambulance. Ale s ní zůstaňte i nadále v kontaktu. Držím Vám palce a přeji rychlé uzdravení! Radkin Honzák

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: