Obtíže po aplikaci injekce do svalu

Dobrý den, po aplikaci injekce Dolmina mám úplně ty samé příznaky, jako Hana (v prvním dotazu)....už tři měsíce mám část zad kolem vpichu na dotek tzv.umrtvenou, avšak při pohybu s nepříjemnými pocity pálení, štípání. Po dnešní konzultaci s doktorkou mi bylo řečeno, že to nechápe, prý to není možné...bez rady, co s tím mám dělat dál:-( Takže taky mám alergii, nebo dokonce zánět?? Jak je možné, že mi to moje doktorka nevysvětlila a neučinila proti tomu žádné kroky?!

Odpověď odborníka:

Pokud se náhodně nestalo, že se jehla přiblížila ke kožnímu nervu, což je dosti časté, takový stav postupně pomine, je třeba pomýšlet na vznik tzv. zánětlivého infiltrátu, který se pomaleji hojí. Chirurg takový stav odhalí, je vhodné i vyšetření diagnostickým ultrazvukem, který nález potvrdí nebo vyloučí. Pokud se tedy nejedná o nález hnisavého ložiska potom počkat. Při atace nervu vhodný i vitamin B 6. Jinak dle nálezů při vyšetřeních. Stav opakovaně lékařsky konrolovat

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: