Obuv pro malé děti

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné již nošené botičky, avšak vybaveny novou vložkou (stélkou), upotřebit i u dalšího dítěte. Tedy zda onu potřebu vždy nové obuvi pro dítě nelze vyřešit alespoň částečně obnošenou obuví (3 měsíce) s novou stélkou. Nebo je skutečně po 3 měsících botička tak zdeformovaná, že může uškodit jinému uživateli? Aktuálně se mi jedná o ortopedicky zdravé dítě 15měsíců+ Děkuji za odpověď. Veronika Bartošová

Odpověď odborníka:

Je naprosto běžné, že děti po sobě boty nosí, vždycky tomu tak bylo. Jistě je důležité zda dítě, které předtím botu nosilo bylo zdravé , se zdravýmií nožičkami. Na místě je třeba posoudit zda bota je normálního tvaru, deformovanou botičku jinak musíme odstraniot a pořídit novou.Nová botička je nová botička. Dítě by se v botičce mělo cítit dobře. jinak podle nálezu na noze a po pravdě i na botě posoudí na místě stav váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: