Ocd 2

Dobrý deň, pani doktorka chcel by som Vás poprosiť o radu. Liečim sa na OCD už asi 15 rokov. V júli som vysadil antidepresíva, no v septembri sa mi stav zrazu zhoršil tak mi bol nasadený Zoloft. Bral som dávku 25 mg , ktorú mi postupne zvýšili na 50 mg. Cítil som sa po ňom dosť zle, tak mi ho lekárka zmenila na Mygrilan v dávke 20 mg. Odkedy ho beriem mám problém, ktorý som doposiaľ vôbec nemal a neviem sa s tým nejako vyrovnať. Začal mi vadiť čierny nadpis na krabičke a blistri od liekov. Je to tam hrubo čiernym počiarknuté a vyvoláva to vo mne veľmi nepríjemné pocity. Povedal som to i mojej lekárke a odporúčila mi stop techniku. Snažím sa tie myšlienky potláčať, ale ide to veľmi ťažko a veľmi ma to unavuje. Viem že je to hlúposť a nedá sa meniť lieky keď mi niečo vadí, ale neviem čo by mi pomohlo. Viete mi poradiť nejaké riešenie? Ešte by som sa chcel opýtať aké máte skúsenosti s výživovým doplnkom -5HTP. Ďakujem Viktor

Odpověď odborníka:

Milý Viktore, zkušenosti s 5-HTP nemám, ale jistě Vám v lékárně odpoví magistra na jeho užití a zkušenosti s ním. Co se týká přípravku Magrilan s účinnou látkou fluoxetin, můžete v lékárně požádat o lék s touto účinnou látkou od jiné firmy, např. pod názvem Apo- fluoxetine nebo Fluzak nebo Deprex. V každém případě , pokud trpíte OCD, potřebujete léčbu antidepresívy.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: