Ochablé gluteální svalstvo

Dobrý den, jsem 3 měsíce po plastice acl pravého kolene a stále mám velmi výrazně ochablou pravou hýždi oproti levé. Cvičím při tom skoro každý den a na obě nohy stejně. Za jak dlouho bude sval zase v normálu? Popřípadě existují i jiné techniky aktivace svalu než cvičení? Děkuji

Odpověď odborníka:

Ochablá hyždě bophužel není typickým příznakem problému s kolenním kloubem a operace křížového vazu. nejdříve je třeba zjistit příčinu, ta ostatně mohla vést i k tomu zranění ACL, byť to pokládáte za úraz. Často je tento vaz připraven k tomu, že při první zátěšži charakteru nárazu, podvrtnutí, špatmném doskoku, vjtí na lyžích do hlubokého sněhu....atd....dojde ke zranění, které dotyčného překvapí. Častější příčina je buď významná chronická dysbalance oblasti ůpánve a dolní bederní páteře, případně i drobmný výhřez v této oblasti páteře neb zúžení kanálu, malformace opět v této oblast...nejlépe je nejdříve podrobně vyšetřit tuto oblast lékařem, nejčastěji neurologem, případně lékařem, zabývajícím se aktivní lékařskou fyzioterapií jako já a poté najít ty správné cviky. není lí súprávná funkce v oblasti LS páteře, můžete se snažit sebevíc a svaly se nezlepší. Existuje řada pomocnáých mtod, které urychlí zlepšení svalu, ale za předpokladu výše uvedeného- dobré funcke svalů a svalová bylance v dobrém stavu. Od GYM 80, DrWolff, TENS, Vibrogym.....ale vše ztráta času,, pokud není splněna ona podmínka

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: