Ochablé svaly pánevního dna v těhotenství

Dobrý den, po dvou těhotenstvích mám ochablé svaly pánevního dna. Jelikož nosím těžké věci, tak ani pravidelným cvičením (2x denně 10 minut) se mi nedaří svaly zpevnit. Chtěla bych se zeptat, pokud bych opět otěhotněla, jaké mohou nastat komplikace (potrat, předčasný porod,....) a jaké po porodu (odstranění dělohy, ....). A zda existuje nějaký jiný způsob, jak svaly zpevnit. Děkuji za odpověď. Kateřina

Odpověď odborníka:

Ochablé svaly pánevního dna by neměly být v další graviditě překážkou nebo důvodem pro potrat, jiná možnost jak je zesílit než pravidelné cvičení skutečně není a nechápu proč by se měla odstraňovat děloha. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: