Ochrana před rakovinou děložního čípku?

Dobrý den, je mi 21 let a na poslední gyn.prohlídce mi byly zjištěny změny děložního čípku(které,jak mi bylo řečeno, nemusí ještě znamenat rakovinu děl.čípku). A následně doporučeno očokování, tak jest-li v mém případě není už trochu pozdě? Také by mě zajímala následná prevence při pohl.styku se svým partnerem. Zda má ještě nějaký smysl začínat chráněný pohl. sex nebo partnerova návštěva urologie apod. Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud jste již pohlavní život zahájila, pak může být vakcinační efekt tvorby protilátek snížený vzhledem k pravděpodobnosti proběhlé či probíhající HPV infekce .Ale existuje vícero druhů tohoto viru a tímto očkováním se můžete chránit do budoucna proti dalším druhům (typům) HPV, než se kterými jste se setkala.. HPV virus je přenosný na obě pohlaví, tj.mohla jste mít virus jako první jak Vy, tak Váš přítel. U mužů se nákaza v naprosté většině případů nijak neprojeví, mohou se však objevit drobné bradavičky na zevních pohlavních orgánech. Většinou si s nákazou tělo poradí samo, pouze pokud se objeví bradavičky, je obvykle potřeba léčba na dermatovenerologii, případně na gynekologii (ženy). Ochrana spočívá v "rozumném" chování, tj.nestřídat partnery a dodržovat osobní hygienu (platí pro oba partnery), nově nyní v očkování (pro ženy). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x