Ochrany límec při rtg hrudi a pateře

Moje 7 letá dcera má jít na rtg hrudi a pateře ma mít ochrany límec? Předem děkuji za odpovědˇ.

Odpověď odborníka:

Pokud se provádí rtg krční pateře tak jistě ne, jinak se užívá pro ochranu štítné žlázy.
Podrobnosti sdělí pracovníci radiologie i třeba před vyšetřením zvláště na cílený dotaz v tomto směru
Nutno vědět , že dnešní dávky záření jsou podstatně menší než před lety. až tisíckrát, a jsou zpracovány zesilovači.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: