Ochrnutí po operaci

Dobrý den Chtěl bych se zeptat zda je normální po operaci krční páteře a probuzení z narkozy na jip jsem po prvním pohybu ochrnul na všechny končetiny a ve zdravotní dokumentaci tento závažný stav nebyl zaznamenám. Lživě je uváděn až druhý den a vysvětlení že ochrnutí způsobil hematom. Děkuji Jaroslav

Odpověď odborníka:

Dobrý den pane Jaroslave. Vznik oslabení končetin po operaci páteře je jistě závažná komplikace. Může mít více příčin, hlavně stlačením prostoru kolem krční míchy pooperačním otokem, nebo krvácením se vznikem uváděného hematomu. Je potřeba na toto reagovat přešetřením stavu, provedením kontrolních zobrazovacích vyšetření. Dle nálezu a stavu rozhodnutí o postupu- protiotoková léčba, reoperace apod. Nevím jak se Váš stav dále vyvíjel a jaký byl další postup, ani jaký byl důvod prováděné operace. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Náhrada za warfarin Jsem již rok léčena Warfarinem pro ředění krve - našli mi...
  • Zahlenění + ucpaný nos Už 2 roky mně střídavě trápí zahlenění a občas i...
  • V penicilín Moje praktická lékařka mi předepsala na angínu V penicilín...
  • Krevní obraz Od detstva mam nizke hodnoty zeleza v krvi-5,2...neut mam40,7 a...
  • Bolest žaludku Potřebovala bych poradit. Už přes půl roku mám bolesti žaludku...
 
Naposledy čtené: