Oči

Dobrý den, asi 3-4 mesíce mě trápí oči,skrábání,oči nejsou nijak zarudle,přes den tolik ne,ale v noci,když jsou oči v klidu.Asi před měsícem jsem byla na očním,zjistili mi že mám půl dioptrie a v levém oku nějakou vadu,a snad že to vypadá na alergii,doktorka mi napsala spesalerg kapky,ale příde mi že mi moc nepomáhají,kapu si i kapky na suché oči,také mám tlak v čele jakoby u kořene nosu,může to být od očí?Také mám problémy s krční páteří,ted chodím na fyzioterapie.Nemůže to být zánět spojijvek?Ale zas byla jsem vyšetřena,nechápu že ty oči pořád řežou,škrábou občas štípou,ale zarudlé je nemám ani hnis neteče,jen ráno malinko v koutkách jakoby ospalky.Není to nějaká infekce?Nevím si rady,nemůže to být nádor třeba,ale jak píšu,ten problém se týká hlavně očí.děkuju moc za odpověd.Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Martino, alergii můžete zkusit vyloučit několikadenním testem, kdy budete užívat celkově antihistaminika (př. Zyrtec, Zodac). Pokud se jedná o alergii, tak by se obtíže měly výrazně snížit. Tlak v čele by teoreticky mohl souviset s problémy s páteří, ale lokalizace je typičtější pro nekorigovanou dioptrickou vadu. Jsou lidé, kteří jsou citlivější i na drobné vady, které u jiných lidí nevyžadují řešení v podobě brýlí. Druhou věcí je kolikrát a jak pravidelně kapete umělé slzy. Protože vše by v podstatě mohlo být od syndromu suchého oka. Proto bych doporučil kapat pravidelně 5x denně během dne a na noc aplikovat Vitamin A pos ve formě masti. Po 2 týdnech snížit aplikaci umělých slz na 3 x denně. Pokud by nezabralo ani toto, tak budou vhodné stěry z očí, aby se vyloučila např. i chlamydiová oční infekce. A podle výsledků pak pokračovat v léčbě. O nádor se téměř s jistotou nejedná, a kdyby to byl bakteriální zánět spojivek, tak je v oku patrný hlenohnisavý sekret...takže toto můžete vyloučit.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova nemoc: ohrožení pro dvojčata?
Články: Crohnova nemoc: ohrožení pro dvojčata?
Sice se nedá jednoznačně...
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Články: Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Silný a správně fungující...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hektický životní styl ohrožuje štítnou žlázu
Články: Hektický životní styl ohrožuje štítnou žlázu
Napadlo vás někdy, že může...
Vlašské ořechy snižují hladinu cholesterolu
Články: Vlašské ořechy snižují hladinu cholesterolu
Při dietě se obecně ořechy...
Zlepšete hojení pooperační rány pomocí Hemagelu
Články: Zlepšete hojení pooperační rány pomocí Hemagelu
Ať už vaše operace dopadne...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x