Oči, staphylococus epidermidis

Dobrý den, stěr z oka prokázal staphylococus epidermidis. Praktická doktorka mi předepsaná antibiotika Sulphacetamid a tinktury z Lichořeřice. Ale oční mi řekla, že je tato bakterie součást mikroflóry oka a ze atb užívat nemam. Tak nevím, jestli mi bakterie škodí a jestli mám léčit? Děkuji za odpověď. Ještě dodávám, že jsem nedávno měla zánět spojivek, nyní oči jen občas slzí.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Staphylococus epidermidis je běžnou součástí mikroflory spojivkého vaku a pokud nemáte žádné obtíže ve smyslu zánětu spojivek, není třeba žádná antibiotika používat. Přeji hezký den

prim. MUDr. Radan Zugar
prim. MUDr. Radan Zugar

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční centrum Praha, a.s.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: