Očkování

Mohu se informovat k očkování. V letech 1998 -1999 jsem byla 3x očkována proti žloutence typu B a v roce 2008 na tetanus. je nutné očkování proti žloutence typu B po letech přeočkovávat, stačí očkování tetanu po 10 letech tj. v roce 2018? Děkuji za odpověď. Vermachová

Odpověď odborníka:

Lindo,
přeočkování proti tetanu se doporučuje po 10-15 letech, vzhledem k Vašemu věku je možné po 15 letech.
Stran žloutenky typu B bych Vám doporučila si nechat nabrat protilátky.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: