Očkování

Dobrý den, mohu se zeptat, mám problémy s kondylomaty, podstoupila jsem chirurgické odstranění, moje pí doktorka mě potírala tou vodičkou, zkoušela jsem i léky na podporu imunity, které zaručovali odstranění viru nebo aspoň kondylomat (Penoxal), ale vše mám zpět. Rozhoduji se pro očkování, ale chtěla jsem se zeptat, očkování je na principu vpravení oslabeného viru, aby si tělo vytvořilo samo protilátky, nemůže to ten můj virus posílit a zhoršit tak moje onemocnění? Děkuji za odpověď :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vakcína, kterou máte na mysli je určena proti papilomavirům, které mohou způsobovat tvorbu genitálních bradavic a také proti papilomavirům, které mohou vyvolávat rakovinu zejména děložního čípku. Jedná se o tzv. neživou vakcínu, která neobsahuje oslabené viry, ale viry usmrcené. Tyto pak vyvolávají v obranném systému tvorbu protilátek proti papilomavirům, nemohou však samy způsobit onemocnění nebo zhoršit již existující stav. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: