Očkování

dobry den, moje dcera byla ockovana vakcínou priorix,mela velkou reakci- mela projevy spalniček a zarděnek - po ockovani 5.den 3dny teploty 39 pote se osypala.je to první ockovani, ted premyslim jestli ji nechat i preockovat.premyslim jestli by nebylo vhodne nechat ji odebrat krev na protilátky?a pak se rozhodnout?Jaky na to mate názor?dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, reakce, kterou popisujete je poměrně běžná. 5. den teploty způsobuje příušnicová složka, teploty do 3 dnů odezní. 8-12 den se objevuje vyrážka podobná spalničkám, od hlavy dolů se šíří a od hlavy dolů ustupuje většinou během 3 dnů. Podle reakce je zřejmé, že došlo k protilátkové odpovědi, proto není nutné odebírat krev. 2. dávka se dává za 6-10 měsíců, ale vzhledem k tomu, že se má měnit očkovací kalendář a 2. dávka priorixu se bude posouvat do pozdějšího věku, proto bych s druhou dávkou zatím počkal.

MUDr. Michal Pukovec
MUDr. Michal Pukovec

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Praktický lékař pro děti a dorost, Nový Jičín

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: