Očkování

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat na Váš názor a zároveň poradit, zda je dobré očkovat dítě před zánětem středního ucha a pneumokokovým onemocněním? Vím, že to je zcela na mém uvážení, zda nechat či nenechat očkovat. Především vakcínou synflorix. Mám syna 4.měsíce. Prý došlo k nějakým změnám a toto očkování by se nemuselo hradit. Předem děkuji za brzkou odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Simono! Očkování vakcínou Synflorix chrání děti před invazivními onemocněními bakterií Streptococcus pneumoniae. Mezi tyto obávané nákazy patří pneumonie (zápal plic), meningitida (zánět mozkových blan), sepse (otrava krve) a artritida (zánět kloubů).Očkování chrání i proti zánětům středního ucha, ovšem jen proti těm, které jsou způsobeny právě Str. pneumoniae. (Je třeba vědět, že zánět středního ucha je způsobován i dalšími virovými a bakteriálními původci proti kterým očkování nechrání - celková účinnost této vakcíny v prevenci zánětu středouší proto dosahuje pouze 6 procent). Od ledna 2010 pojišťovna tuto vakcínu plně hradí dětem narozeným po 1. srpnu 2009. Můžete otázku očkování vašeho synka zkonzultovat ještě s vaším pediatrem, ale přesně jak říkáte - je to zcela na vašem uvážení. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x