Očkovani

dobri den mam dvě otazky dcera 15 měsicu byla očkovana na spalničky atd je možne že po tom 7 dni začina kašlat nebo to je viroza a mam ji na ten kašel něco dat?neni moc ale budi ji my mame totiž slabou imunitu a bereme rybumunylale alergie nebyly prokazany časdot jsem nemocni a hlavne po očkovani je oslabena tak je to pak hodne kašel je pak dlouho než se vyleči Druha otazka neni to velka zateř pokud bude zdrava za měsic po očkoavni spalničkama davat hexu? když je tak vždycky slaba jen apk se obavam 9 měsiceto zase začinaj křipky ze školem a to pak nevim jestli budem zdravi

Odpověď odborníka:

Dobrý den Ivano! Kašel se jako nežádoucí účinek očkování proti spalničkám běžně nevyskytuje, domnívám se tedy, že se bude jednat o další infekci. Dál záleží na charakteru kašle - pokud je dcera zahleněná, kupte jí v lékárně mukolytika (např. Mukosolvan), pokud má rýmu a kašle spíše dráždivě dobře zabírá podávání antihistaminik (např. Fenistilu, ale ten je na lékařský předpis) nebo antitusik (Sinecod). Na noc doporučuji zvýšenou polohu do postýlky, chladný (pokud je to v tomto počasí možné) a vlhký vzduch. V případě, že se kašel po 3 dnech nezačne zmírňovat, bude třeba navštívit vašeho pediatra. Pokud bude vaše dcera alespoň 14 dní zdravá, aplikace Hexavakcíny je určitě možná.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mluvíte ze spaní? Nejezte v noci
Články: Mluvíte ze spaní? Nejezte v noci
Mluvíte ze spaní nebo ve...
Pálení žáhy nemusí být banalita. Může jít o velký problém!
Bolesti zad
Články: Bolesti zad
Alespoň jednou za život...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Gynekologické vyšetření je...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: