Očkování 3.měsíčního miminka po prodělaném zánětu spojivek

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy mám nechat dceru očkovat proti pneumokokům. Prodělala nyní již třetím zánět spojivek a právě dostala antibiotické kapky do očka a za týden máme přijít na proplach kanálků. Očkovat jsme měli příští týden poprvé. Chodíme na schéma hexa a za 14 dní potom prevenar. Pediatrička mi doporučila prevenar o týden posunout. Byla by tedy očkovaná týden po dobrání kapiče. Je to již možné? Není to moc brzy? Posune se tak i hexavakcína o týden a druhou dávku tedy dostane po 5 týdnech. Předem děkuji za reakci. Bojím se, abych dceři očkováním nepřitížila, ale očkovat ji chci a nechci spojit prevenar s hexavakcínou. Dcerce jsou momentálně 3,5 měsíce.již první hexavakcínu jsme o týden kvůli nachlazení odložili. Reakci malá měla zvýšenou teplotu 37.8

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Eliško, doporučuji respektovat pokyny Vašeho pediatra. Věřím, že zánět spojivek je pro Vaše miminko velmi nepříjemným onemocněním, ale není a ani lokální antibiotická terapie kontraindikací pokračování očkování ve schématu, jaký jste zvolili. Týden po dobrání kapek je dostačující odstup. Přeji Vám a především Vašemu miminku hodně zdraví. Je dobře, že na rozdíl od mnoha maminek ,máte k prevenci onemocnění Vašeho dítěte očkováním správný pozitivní přístup.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: