Očkování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor na očkování. Mám šestiletou dceru a nevím, jestli ji mám nechat očkovat proti meningitide, klíšťové encefalitidě a žloutence typu A, u syna 21 M váhám s vakcínou proti pneumokokovi,meningitidě, klíšťové encefalitidě a žloutence typu A, na infekce vedlejších nosních dutin zatím netrpěl. Nevím ale, jestli by u něho nemohl být problémem atopický exém. Nejde mi o peníze, ale nechci svým dětem případnýma vakcinacema ublížit. Z těch nemocí mám ale strach. Slyšela jsem názor, že když by dítě bylo vystaveno dané nemoci, tak je lepší, když podstoupilo očkování, ale když by ho daná nemoc měla minout, tak že je lepší se očkování vyhnout, protože vakcína je v podstatě "jed"pro tělo a když má dítě oslabenou imunitu, tak může nastat problém. Jenže nejsem vědma a nevím, jak to bude a jako laik nejsem schopná posoudit, zda-li převažují v případném očkování mých dětí pozitiva či negativa. Poraďte mi prosím. Předem děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem, Pavlína.

Odpověď odborníka:

Pavlíno, dobrý den! Plně se ztotožňuji s názorem, že toto "nepovinné" očkování by mělo být vyhrazeno pro ohroženou skupinu. Například klíšťovou encefalitidu je vhodné očkovat těm, kdo tráví hodně času v přírodě. U typických městských lidí to například nemá smysl. O tom, jaké vakcíny konkrétně jsou pro Vaše děti vhodné se poraďte se jejich pediatrem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x