Očkování a těhotenství

Chtěla jsem se zeptat, dcera 2,5 roku by měla být nyní očkována druhou dávkou Priorixu ( spalničky, příušnice, zadrděnky ) první dávku dostala před rokem a měla špatné reakce, proto nás pediatrička poslala do očkovacího centra v Motole. Já jsem nyní těhotná 24 tt. Proto bych se chtěla zeptat, zda toto očkování nějak neohrozí plod, případně kdybych jej odložila a nechala očkovat až po porodu, zda by zase nebyl problém u miminka, co je lepší? Mám se ještě pro radu obrátit na pediatrii? děkuji DH

Odpověď odborníka:

Dceru očkovat nechce dle očkovacího kalendáře, na plod to očkování vliv vůbec nemá. Reakce po očkování není propuknutí nemoci, ale reakce organismu a jeho imunita.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: