Očkování břišní tyfus a žlutá zimnice

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám jít příští týden na očkování břišního tyfu a zimnice. Momentálně mám ale trochu zažívací problémy a zřejmě se jedná o zánět jícnu. Užívám ranisan a ibuprofen a čeká mě gastroskopie. Chtěla bych se zeptat, jestli se mohu nechat očkovat i při této léčbě, nebo mám léky vysadit. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Ibuprofen není vhodným lékem při onemocnění trávicí trubice.Ranisan má působit na sliznici ochranně.Jeho užívání by na průběh očkování nemělo mít vliv.Spíše je otázkou,zda je pro Vás očkování vhodné v době,kdy máte akutní zdravotní obtíže..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: