Očkování hexavakcína a prevenar

Mám tříměsíčního chlapečka, kterého čeká očkování povinné hexavakcíny. Ráda bych se informovala na Váš názor, zda je vhodné společně s první dávkou zrovna podat i první dávku Prevenaru 13 nebo by se mělo podávat odděleně? Názory se různí - někde čtu, že je lépe podat dohromady, někteří lékaři jsou proti (to je i můj názor) s tím, že je to velká zátěž na tak malé tělíčko a měl by být interval alespoň měsíce. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zdeno, záleží na zvyklostech lékaře a také zdravotním stavu miminka. Očkovat je možné dohromady i zvlášť (lepší volba při případné reakci dítěte). Pokud vakcíny rozložíte, měl by být interval alespoň 14 dní. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: