Očkování hexavakcínou

Dobry den, prosim o radu, zda nechat ockovat prvni davkou hexavakciny dceru v 5,5 mesici veku. Nebo radeji pockat cca na 8 mesic ci dokonce pozdeji? A pokud doporucite ockovat, jak bychom ockovani mohli homeopaticky osetrit? Dcera je zdrava, donosena, plne kojena. Presto se ockovanim bojim a nevim si rady, zda jeste ockovani radeji neodlozit. Dekuji Vam

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dítě v kojeneckém věku je náchylnější k infekčním onemocněním a není vhodné jakkoli odkládat jeho realizaci, pokud nemá dítě kontraindikace očkování. Doporučuji Vám očkování zahájit co nejdříve. Případné nežádoucí účinky jsou krátkodobé a jsou jednoznačně vyváženy prospěšným efektem očkování. V případě dotazů a Vašich obav se obraťte na pediatra, určitě Vám vše podrobněji vysvětlí. O případném ovlivnění homeopatiky se poraďte s homeopatem. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: