Očkování hpv

Dobrý den pane doktore,chtěla jsem se zeptat,jestli u mě má smysl očkovat proti viru hpv. Je mi 23 let a mám problémy s děložním čípkem. 2 gynekologové mi doporučili očkování podstoupit a jedna gynekoložka říká,že to je zbytečné,že pokud sexuálně žiju a mám problémy s děložním čípkem,tak na 99% ten virus HPV v sobě již mám a očkování je nesmyslně. Přece jen 10.500,- není malá částka.. Děkuji za odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování proti se HPV (human papilomavirus) se doporučuje předvším u mladých dívek před začátkem sexuálního života. Riziko nákazy se poté zvyšuje s počtem sexuálních partnerů. Riziko je možné snížit očkováním, je ale otázkou na kolik bude v tomto věku účinné. Doporučuji znovu celou věc prokonzultovat se svým gynekologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: