Očkování kojence prevenarem a ohrožení nenarozeného plodu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může očkování mojí 6-měsiční dcery Prevenarem nějak ohrozit moji těhotnou sestru (plod), když za ní pojedeme den po očkování na návštěvu? Dcerka dosud snášela všechna očkování bez jakýchkoli komplikací (teplota apod.), ale sestra má i přes to obavy, aby to nějak neohrozilo její nenarozené dítě... Předem děkuji za brzkou odpověď! Irena

Odpověď odborníka:

Očkování se provádí neživou vakcínou, proto není dítě po naočkování infekční a nemůže tak ohrozit žádnou jinou osobu.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: