Očkování na peumokoka

Dobrý den.Přemýšlím, zda nechat svého ročního syna očkovat na pneumokoka, když neměl žádný zánět ucha, ani rýmu, zatím bez nemoci.Zda by případné očkování zbytečně nezatížilo jeho organismus.Děkuji za odpověď Markéta V.

Odpověď odborníka:

V naší republice se očkování proti pneumokoku doporučuje jako prevence pneumokokové meningitidy, u které je nejvyšší riziko do dvou let dítěte. Samozřejmě, každé očkování je pro organismus dítěte určitou zátěží. Musíte zvážit přínos pro své dítě a možná rizika případné infekce a rozhodnout se sama.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x