Očkování na tetanus pro seniory

Dobrý den, můj 73 -ti letý otec odmítá být přeočkován na tetanus. (trpí depresema...) Je ještě nutno v pozdním věku toto očkování podstoupit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že v prostředí se stále vyskytuje původce onemocnění tetanem ( Clostridium tetani) , je důležité, aby ochrana proti tetanu byla udržována celoživotně očkováním v pravidelných intervalech. Ve věku nad 60 let jsou tyto intervaly desetileté. V případě poranění, zejména za situace , kdy je rána znečištěna hlínou nebo prachem může dojít u neočkovaných jedinců k rozvoji tohoto nebezpečného onemocnění. Rozhodně očkování doporučuji. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: