Očkování neštovic

Dobrý den.Mám syna 14měsíců,ráda bych do konce roku opět otěhotněla.Neprodělala jsem v mládí neštovice.Mám nechat očkovat sebe,nebo syna?Jak dlouho po očkování mě,bych nesměla otěhotnět?Díky Eva

Odpověď odborníka:

Varicelová vakcína /proti planým neštovicím/ je určena pro aktivní imunizaci dětí starších 9-12 měsíců a dospělých osob, které jsou k planým neštovicím vnímavé. Doporučovala bych vám klidně naočkovat synka i sebe, vy ovšem pro jistotu dodržte po očkování 3 měsíční interval, kdy byste otěhotnět neměla. Budete ve větším klidu vy i případné dětátko. Hodně zdraví.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: