Očkování pneumo 23

dobrý den mám3 letou dceru, jako 1 letá bylo očkována prevenarem, v posledních 2 letech stále řídkou rýmu, střídající se co 14 dní,v posledních měsících opakující se horečnaté stavy tak 2 deení, zdánlivě bez příčiny, či další následující nemoci, teď bere rybomunyl a je to lepší. v září jde do školky, lékař doporučuje ještě očkování pnumo 23 jaký je váš názor není to již nadbytečné

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pneumo 23 obsahuje na rozdíl od Prevenaru 23 podtypů pneumokoka. Rozšířilo by se tak spektrum penumokoků, proti kterým by byla dcerka očkovaná. Takže z tohoto pohledu je očkování podle mého osobního názoru vhodné. Hlavně bych však usilovně pátrala po příčině teplot (infekce? kde je?, nemoci ledvin? jater?, jen reakce ne rýmu?? jako rýmu má?...nemá alergii?.......) - pokud by byla známa jasná příčina (což se někdy při vší snaze nepodaří zjistit, bohužel), mohlo by se cíleně léčit.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: