Očkování po konizaci

Dobrý den, je mi 36 let a jsem po konizaci, měla jsem cytologický nález HSIL. Doktor mi doporučil nechat se očkovat na rakovinu děložního čípku. Jaký názor na to máte Vy? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování Vás chrání před případnou budoucí infekcí, ale ne před infekcí současnou. Pokud již byla u Vás HPV infekce prokázána, očkování smysl nemá, v opačném případě je očkování možné a lze ho doporučit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: