Očkování po mononukleóze

Dobrý den, dcera 5. let zřejmě v říjnu prodělala mononukleozu (v krvi zjištěny protilátky CMV a EB), nyní v pořádku i jaterní testy. Max. do začátku dubna má být naočkována druhou dávkou Havrix 720. Bylo by možné ji v březnu naočkovat nebo je lepší počkat a dobu na přeočkování prodloužit ikdyž se uvádí do 12-ti měsíců? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud dcera prodělala mononukleózu v říjnu a nyní jsou laboratorní hodnoty i její stav v pořádku, bylo by možné ji očkovat již v březnu. Domluvte se ale s dětským lékařem, který nejlépe zná její zdravotní stav.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: